Sunday, May 17, 2015

Betti sõi konnajalgu ja pani pidu

Alustame algusest. Reedel sõitsime Bretignolles-i festivalile. Kuulda sai väga erinevat muusikat ja näha huvitavaid inimesi. Panin tähele mitmeid erinevusi Eestis peetavate festivalidega ning veendusin, et meil on ikka asi palju rohkem kontrolli all ja inimesed üldiselt käituvad korralikumalt. Sellegipoolest oli lahe, nalja sai jne...




Väga õnnelikud inimesed teevad koos müstilise eestlasega pilti.





Veel õnnelikke inimesi :)









Rohkem pilte ja videosi sellest peost igaksjuhuks ei lisa, noormeestel ja neidudel on äkki pisut piinlik või saavad kodus ema käest taignarulliga vastu pead.

Järgmine päev magasime lõunani ja läksime siis Nantes-i uudistama. Ostsin sealt endale kenad jalatsid, imetlesin kaunist arhitektuuri ja kuulsin vahelduseks korralikku inglise keelt ka.
















Take me to church









Jalutuskäigu lõpetuseks läksime kohvikusse sööma, sain maitsta meeletult head šokolaadikooki, mis meenutas kinder buenot, aga oli miljon korda parem. Koogi kõrval on väikseim kohv, mida olen joonud.

Õhtul seadsime sammud restorani poole, väga peen värk oli. Kuna peakokal(restorani omanik) oli sünnipäev(ta on selle perekonna hea tuttav), siis istusime seal umbes 3 tundi, sõime, jõime kambapeale ära mitu veini ja šampust, rääkisime ja naersime võimalikult palju.
Enne äraminekut toodi ka pitsid lauale, mina muudkui keeldusin, kuid on võimatu ära öelda näost õhetavale õnnelikule prantslasele, kes kogu südamest hüüab "Welcome to France!" ja surub sulle pitsi nina alla.
Toredad inimesed ja lõppkokkuvõttes siiski viisakas kokkusaamine.




Eelroog. Nende jaoks tavaline jõulude-aegne toit.




Põhiroog - KONNAJALAD! Üsna maitsev, kuid ei midagi nii eksootilist, nagu pelgasin. Kogu seltskond istus põnevil nägudega, kui need mulle ette toodi ja küsisid mitu korda üle, kas olen ikka kindel, et konnajalgu süüa tahan :D





Nom-nom, save the frogs.




Viisakad prantslased õpetasid, kuidas neid süüa tuleb. Kõrvalolev kausike sidruniveega on hilisemaks kätepesemiseks.






Lõpetuseks toodi lauale põlev magustoit :)













Suurepärane nädalavahetus! Ja see pole veel läbi! Tänagi lähme Nantes-i veidi ringi uudistama. Homsest algab kõva töö ja rügamine pihta ning tuleb tagasi lülituda koolitoidule, mis pärast koduküpsetatud kooke-liha ja restoranis maitstud roogasi, on päris õudne. Tuleb välja mõelda, kuidas selle üle elan :D

Ilusat päeva, kallid eestlased. Päike paistab palmide peale!


No comments:

Post a Comment